Karolinska Institutet och Karolinska universitetssjukhuset utvecklar ett smartphone-baserat självhjälpsprogram för vuxna med långvarig och handikappande smärta. Under andra halvan av 2017 rekryterar vi deltagare till en studie för att utvärdera programmet. Vill du anmäla dig till intresselistan för studien så gör du det längst ner på sidan.
För många personer med långvarig smärta är medicinska insatser otillräckliga – smärtan går ibland inte att få bort och den skapar ofta begränsningar i vardagen. ACT, Acceptance and Commitment Therapy, är en vidareutveckling av KBT och en vetenskapligt beprövad behandling för att öka livskvalitet och funktion för den som drabbats av långvarig smärta. Nu vill vi testa om smartphone-förmedlad ACT kan hjälpa människor att göra mer av det känns viktigt och meningsfullt – även om smärtan inte försvinner.
Programmet är ett åtta veckor långt självhjälpsprogram och du behöver avsätta 30 minuter per dag. Målet med programmet är att hjälpa dig att förändra beteendemönster för att bli mindre hindrad av din smärta och få en högre livskvalitet.
Du som är mellan 18 och 65 år, har kontinuerlig eller återkommande smärta i mer än sex månader och vill delta i en smartphone-baserad ACT-behandling under åtta veckor kan anmäla ditt intresse. Din smärta ska vara färdigutredd och du kan tyvärr inte delta om utredning av din smärta pågår eller är planerad.
Ansvarig forskare är Rikard Wicksell, leg psykolog och docent.
Kontaktperson är Jenny Rickardsson, leg psykolog och doktorand
Mail: jenny.rickardsson@ki.se
Telefon: 072-597 89 70
Bedömning av ovanstående görs av psykolog och läkare på Beteendemedicin, Karolinska Universitetssjukhuset.